Valet 2018

De nionde september 2018 är det val i Sverige och det kommande valet ser ut att bli en riktig rysare. Det som är röstberättigade kommer ha möjligheten att rösta i riksdagsvalet, kommunvalet och till landstingsfullmäktige. Innan man går och röstar är det bra att förbereda sig genom att läsa de olika riksdagspartiernas (eller andra partier som intresserar en) valprogram. Dessa kan i vissa fall verka väldigt omfattande, varför det bästa är att fokusera på de frågor som kanske ligger just dig varmt om hjärtat. Det kan till exempel handla om skola, vård eller äldreomsorg. Skumma igenom de olika partiprogrammen och jämför. Dra inte slutsatser innan du har läst på, det gynnar alla i Sverige och gör också att du förmodligen gör ett val som matchar bättre med dina åsikter.

Hur många partier finns det?

Gör en prioriteringslistaOm du har svårt för att bestämma dig för vad du ska rösta på, gör en prioriteringslista. Samhällsekonomi kanske är intressant för dig, vad som ingår i den statliga budgeten och hur de olika partierna föreslår att svenskarnas skattemedel ska fördelas. Är du till exempel på väg att låna pengar till något särskilt är det bra att läsa på om de olika partiernas ekonomiska prognoser och hur de ser på till exempel Riksbankens arbete med penningpolitiken vilket styr räntesättningen i landet. Är du inte intresserad av att låna pengar hos någon av de stora bankerna kan du titta på https://www.freedomfinance.se/. Det kan vara ett bättre alternativ.

Vem ska fortsätta att leda landet?

Ett val idag handlar inte bara om de frågor som du värnar om utan även om vem du vill ska styra landet. Vare sig man vill det eller inte handlar valet också mycket om att rösta på personer som man känner att man har förtroende för, de personer som man anser bäst kunna axla rollen att leda landet – inte bara nationellt utan även på en internationell nivå. allt du behöver veta inför valet finns att läsa om på Helloclarice.se.

radon